Superfood Chocolates

Print Friendly, PDF & Email

superfoodchoccies

De koudere dagen gaan weer aanbreken. Tijd voor een nieuwe hobbie! Dit zijn heerlijke chocolaatjes die je binnen een uurtje hebt gemaakt. Je gasten zullen verbaasd staan dat jij dit hebt gemaakt!

Wat heb je nodig? Niet veel. Eigenlijk maar 3 basis ingrediënten, 2 superfoods en liefde!

Donkere chocolade

Benodigdheden:

250 gram cacaoboter
125 gram rauwe cacaopoeder
100 gram rauwe kokosnootsuiker (tot poeder malen)

Smelt de cacaoboter au-bain-marie, langzaam. Als 30% van de cacaoboter is gesmolten dan voeg je de andere ingrediënten er aan toe. Zorg dat je het niet verhit boven de 42 graden C. Gebruik hiervoor een speciale kookthermometer. Dit is de aanschaf echt waard! Ze zijn niet duur! Als je alles hebt gesmolten tot 42 Graden Celcius, giet de gesmolten chocolade in een andere droge kom en begin te roeren tot het geheel is afgekoeld tot 31,5 graden Celcius of lager. De chocolade is nu “getemperd” en klaar om in je chocoladevormpjes te gieten.

NB de ingrediënten kun je krijgen bij Francis op de Biologische markt (Noordermarkt)!

Groene chocolade

250 gram cacoaboter
30 gram rauwe cashewnoten
15 gram Sun-warrior proteïne poeder of Lucuma
120 gram Xylitol (tot poeder malen). Dit is een natuurlijke zoetstof die je kunt krijgen bij Unlimited Health in Amsterdam
een snufje himalayazout
2 theelepels Matcha thee

Doe alle ingrediënten in je blender en mix het tot een gladde massa. Als je geen vitamix hebt, kun je eerst de cacaoboter langzaam au-bain-marie smelten en in je blender of keukenmachine de cashewnoten fijn malen tot een meel. Daarna met alle andere ingrediënten samenvoegen. Zorg dat de massa niet wordt verhit boven de 42 graden Celsius. Gebruik je thermometer! Daarna de gesmolten massa in een andere kom gieten en roeren tot het afkoelt tot 29 graden Celsius. Daarna weer opwarmen tot het de 31,5 graden Celsius bereikt. Het lijkt ingewikkeld, maar het is het echt niet! Het is leuk om te doen! En als je het vaker doet, herken je aan de dikte van de chocolade dat hij genoeg is afgekoeld of opgewarmd.

Hierna is de chocolade getempered. Je hebt nu witte chocolade die je in vormpjes kunt gieten, maar we willen de matcha-groene chocolaatjes. Dus gooi je  2 volle theelepels matchathee in de massa. Goed doorroeren!!

Je kunt in de chocolade vormpjes wat van de matcha thee sprenkelen en laten harden. Daarna giet je de donkere chocolade erover heen. En je kunt het ook omgekeerd doen: sprenkel de donkere chocolade in de vormpjes, laten opstijven in de ijskast en daarna de groene chocolade eroverheen gieten.

superchocolate Matcha-chocolates

Je kunt de rest van de groene chocolade in andere vormpjes gieten en hetzelfde doen met de donkere chocolade! Je hebt nu een hele verzameling van overheerlijke chocolaatjes. Niemand zal geloven dat ze rauw zijn en dat jij ze hebt gemaakt!!

 

Eén reactie

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.