De veelzijdige watermeloen

Print Friendly, PDF & Email

imageja een super superfood. De veelzijdige  Watermeloen bestaat voor 95% uit water, maar bevat ook ijzer, vezels, vitamine C, kalium, lycopeen en bètacaroteen. De pitjes bestaan voor 35% uit proteïne en zitten ook boordevol vitamines en mineralen.

De watermeloen is goed voor de lijn want er zitten maar weinig calorieën in en is vochtafdrijvend. Toch geeft het je een vol gevoel. En dat is natuurlijk meegenomen! De lycopeen in de watermeloen is een zeer krachtige antioxidant. De essentiële aminozuren Arginine en citrulline helpen bij de opbouw van stikstof monoxide en deze stof helpt je bloeddruk te verlagen.

Alles bij elkaar de moeite waard hè, die watermeloen!

Hier wat recepten:

GEFERMENTEERDE WATERMELOENSCHIL

Benodigd:
1 biologische watermeloen
1 eetlepel keltisch zeezout
3 cups gefilterd water
1 druivenblad of zakje zwarte thee (voor de tannine die ervoor zorgt dat de stukjes water meloenschil knapperig blijven)

Snij de watermeloen in stukken en snij de groene schil met een dunschiller heel dun eraf. Snij het vruchtvlees eruit en laat wat zitten aan de wille schil die je over hebt. de witte schil snij je aan stukjes. Een deel van het vruchtvlees doe je in de slowjuicer om er sap van te maken. Vermeng het water met het keltisch zeezout.

Vul een weckfles voor 1/3 met het sap en doe de stukjes schil erbij. Vul alles tot 1 cm onder de deksel met het zoute water. Dek alles af met het druivenblad of hang het zwarte theezakje in de pot. Laat minimaal 7-10 dagen op het aanrecht staan. Proef daarna. Als het je smaak is, zet het dan in de ijskast. Daar zal het heel langzaam verder fermenteren. Het is vurrukkulluk!

IMG_1862

 

 

 

 

Van het vruchtvlees kan je behalve juice ook ijsjes maken:

IMG_1863

 

 

 

 

 

Of, als je een dehydrator hebt, kan je ze drogen en heb je echt zaaaaalige watermeloensnoepjes. Oh ja van de pulp die je over hebt van het juicen, kan je in diezelfde dehydrator een fruitleather maken. Je smeert het dun uit op een van de bladen van de dehydrator en laat het drogen tot het helemaal droog is maar nog wel soepel. Laat de pitjes zitten. Die maken het een knapperig hapje!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.