Spaghetti met speciale saus

Print Friendly

Courgette-spaghettiSpeciaal voor al die geduldige rawfoodies, zoals Annelies! Hier het spaghetti recept met speciale saus.

Benodigdheden:

1 courgette
wat zout

Saus:

1/4 cup zongedroogde tomaatjes
1 cup gefilterd water
2 cups heerlijke biologische tomaten in stukjes
1/2 cup weekwater van de zongedroogde tomaatjes
1 kleine rode biet geraspt (ongeveer 2 eetlepels)
2 eetlepels olijfolie (virgin)
1 eetlepel basilicum in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel platte peterselie in kleine stukjes gesneden
1 theelepel NAMA SHOYU (of eventueel wat meer. Proef maar eerst)
1 volle theelepel edelgistvlokken
1/2 theelepel verse oregano (of een snufje gedroogd)
1/2 theelepel verse tijm (of een snufje gedroogd)
zout naar smaak
verse peper naar smaak
1/4 teentje knoflook (of niet)
1/2 eetlepel agave nectar om het iets zoeter te maken (proef maar eerst of het nodig is)

spaghettiDraai de courgette door de spiralizer en doe het in een schaaltje. Strooi er wat zout door en laat het rusten. Dit doe je om het wat zachter te maken. Je hoeft het niet te doen, als je van crunchie houdt. Over een tijdje (als je klaar bent met de saus) is er vocht vrijgekomen. Giet dat af, spoel de courgette-spaghetti af met water en droog met keukenpapier. Nu kan je ook bepalen hoe lang de spaghetti slierten moeten zijn en kan je de keuken schaar er in zetten.

Saus:

Doe al de ingrediënten in de blender en meng. Proef of er nog wat bij moet. Je hebt nu een speciale saus van verschillende rauwe groenten en hun voedingswaarde. Je kunt eventueel het bietje vervangen met een rode paprika, maar ik zelf vind die extra dimensie heerlijk! Probeer het maar eens uit. Eet smakelijk!

 

 

Categorieën: Maaltijden

2 reacties

Geef een reactie

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: