Rooibossoep

Print Friendly, PDF & Email

rooibossoep Met dank aan www.voedingsdomein.nl die deze soep in zijn gekookte vorm heeft gepubliceerd. Wij Rawfoodies vinden dat natuurlijk jammer vanwege het verlies aan enzymen en voedingswaarde. Ik heb hier een RAW-vertaling gemaakt.

Waarom Rooibosthee zul je je afvragen?

Rooibosthee is rijk aan diverse antioxidanten, flavonoïden, quercetine, rutine, isoquercitrine en luteoline, vitamine C, natrium, kalium, magnesium, calcium, zink, koper, zink, ijzer en mangaan. Rooibosthee helpt tegen stress en allergische reacties! Dus extra lekker als je het ook als soep kunt opdienen!

Ingredienten:

  • 1 grote rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje gerookte knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 450 ml rooibosthee uit 2 theezakjes of 2 eetlepels rooibos
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel rode balsamico van goede kwaliteit
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Himalayzout of Keltisch zezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 cup cashewnoten

Bereidingswijze:

  • breng 500 ml water aan de kook en laat hierin de rooibosthee gedurende 10 minuten op heel zacht vuur trekken
  • was de paprika en snijd deze in grove stukken
  • pel en snipper de sjalot en knoflook en snijd in kleine blokjes
  • was de rode peper, rol hem tussen je handen tot de zaadjes losraken. Snijd het topje eraf en schud de zaadjes er uit (anders wordt het echt te heet). Snijd de peper in kleine stukjes
  • Doe de paprika, ui, knoflook, rode peper, geweekte zongedroogde tomaatjes, cashewnoten, kerriepoeder, zout en zwarte peper, olie en balsamico in de blender en blend tot een egale massa.
  • Laat de thee afkoelen tot 40 graden C en voeg aan de massa toe. Nog even blenderen. Heerlijk als je het opdient met korianderblad! Eet smakelijk.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.