Na de workshop

Print Friendly, PDF & Email

1e-workshop-Edel-WijsWauw! Gisteren de workshop gehad. Wat een ervaring was het weer.
10 Geweldige mensen die de workshop tot een succes maakten. Iedereen had zijn eigen reden om de workshop bij te wonen. Sommigen waren al begonnen met het eten van rawfood. Een deelnemer was zelfs gestopt met roken. Heeft rawfood dat effect op je? Eigenlijk wel logisch toch? Als je lichaam zich ontgift, kan ik me voorstellen dat het niet meer prettig is om het aan de andere kant weer vol te stoppen met nicotine. Hij zei dat hij geen negatieve effecten had ervaren met het stoppen. Het ging makkelijker dan hij dacht, dank zij rawfood! Een andere deelnemer wilde zich oriënteren. Had er veel over gehoord, maar wist niet precies waar te beginnen. En wat te zeggen over de 3 mesologen!! Fantastische vrouwen die zich open stelden voor een andere manier van voeding. Die het wilden onderzoeken. Wat kunnen ze nog meer betekenen voor hun cliënten (en voor zichzelf)? Heerlijk toch dat mensen niet vast zitten en nieuwe wegen durven in te gaan? De deelnemers die reeds rawfoodies waren, kwamen om weer geïnspireerd te worden. Kan je je voorstellen hoeveel energie ik van deze mensen kreeg.

Het was voor mij de eerste keer bij de Edel Wijs (met dank aan Roëll en Aldo). En zoals altijd als je ergens voor de eerste keer bent……natuurlijk ging er iets mis! 🙂 Stond ik lekker soepeltjes mijn verhaal te vertellen en onderwijl de ingrediënten voor de paprikasaus in de vitamix te gooien. “Kijk”zei ik, “kijk, hoe snel je klaar bent met het maken van een saus. Je gooit er alles in en roets de saus is klaar”. Maar wat er ook roetste…. geen vitamix. Er was geen electriciteit. Dan ga je toch ook af als een gieter! Ik vond het wel humor! Iedereen zoeken naar de oorzaak en uiteindelijk hield Marcella (die mij geweldig geholpen heeft met het afwassen tussendoor en het uitdelen van het voedsel aan de deelnemers) de stekker in het stopcontact en kreeg de vitamix voeding en roetste de saus in elkaar. Pffffff!

We hebben lekker gegeten:
Pasta met paprikasaus, gevolgd door boerenkoolsalade (favoriet) en als toetje: chocolademousse.
Thuis had ik overheerlijke rauwe brownies gemaakt, snoepballetjes en een fruitleather. De recepten staan op de recepten pagina.

De volgende workshop bij de Edel Wijs zal gaan over het werken met de dehydrator. Er zijn al mensen die zich ervoor hebben opgegeven………. 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.