Mediterraan smulparadijs

Print Friendly, PDF & Email

Benodigdheden:

1/3 cup courgette humus:
1 cup courgette geschild en in stukjes gesneden
3 1/2 eetlepels citroensap
1 eetlepel lijnzaadolie
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen komijn
een snufje cayenne
1/2 cup tahin
1/3 cup sesamzaadjes geweekt in water voor 4 uur, daarna gespoeld en uitgelekt

1 cup crudités:
2 wortels in lange reepjes gesneden
2 stengels bleekselderie in de lengte doormidden gesneden en daarna gelijke lengte van de wortels gesneden
1/2 komkommer en diagonale stukken gesneden
1 rode paprika in 8 stukken gesneden
2 cups groene sla
2 tomaten in stukjes
1 witte ui in dunne ringen

zoete dijon dressing:
1 cup geschilde en in stukjes gesneden courgette
1/4 cup verse citroensap
2 eetlepels lijnzaadolie
1 1/2 eetlepel in stukjes gesneden rode ui
1 1/2 agave siroop
1 eetlepel Dijon Mosterd
1 eetlepel vers gemalen lijnzaad
1 theelepel donkere miso
1/2 theelepel zout
1/2 teentje knoflook
een beetje zwarte peper

Doe de crudités mooi gerangschikt op een bord en zet in het midden een kommetje met de hummus.

Hummus:
Doe de courgette, citroensap, olie, knoflook, paprika, zout, komijn en cayenne in de blender en blend tot een zachte massa. Voeg daarna de tahin en sesamzaad toe en blend tot een homogene massa.

Sweet Dijon dressing:
Combineer alle ingredienten in de blender en blend tot een zachte homogene massa.

Vermeng de sla met de tomaatjes en witte uit. Doe er een paar eetlepeld dijondressing bij en meng goed. Serveer samen met de crudités en hummus.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.