LUCHT

Print Friendly, PDF & Email

KenkoAirBigZonder lucht geen leven! Wat een open deur zeg! Waarom ik als rawfoodie daar aandacht aan besteed, ligt natuurlijk voor de hand. Om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen die ik binnen krijg optimaal worden gedistribueerd, heb ik gezond zuurstofrijk bloed nodig. Bloed dat ook in staat is om alle gifstoffen die opgeslagen zijn in mijn lijf af te voeren. Ademen is de manier om daarvoor te zorgen. Om goed te ademen hebben we gezonde longen nodig……Vandaar dit klein artikeltje over LUCHT! Om je aan te moedigen er zelf ook een onderzoek naar te starten. Ik wil jullie ook deelgenoot maken van de oplossing die ik heb gevonden om in mijn eigen huis gezonde frisse lucht te kunnen inademen.

Er worden nu metingen gedaan in Nederland via een mobieltje over de fijnstof waaraan we worden blootgesteld! Duhuh! Nu pas? Hoeveel mensen zijn al ziek geworden van de troep die in de lucht zit en die we tegen wil en dank maar inademen? Wat is het eigenlijk, fijn stof? Stof dat dus fijn is, hiep hoi? 🙂 Of stof zo fijn dat we die inademen en ziek worden?
Het blijkt dus niet fijn te zijn want het is een van de meest schadelijke stoffen die luchtverontreiniging veroorzaken. De fijnstof veroorzaakt door menselijk handelen, zoals bijvoorbeeld de uitstoot door verkeer is schadelijker voor de gezondheid dan fijnstof uit de natuur dat bestaat uit zeezout en opwaaiend stof.
Volgens het milieuloket wordt het fijnstof in Nederland veroorzaakt door de mens waarvan 1/3 door ons Nederlanders en 2/3 komt uit het buitenland overwaaien;  De gevolgen zijn desastreus. Fijnstof is verantwoordelijk voor  het ontstaan van hart-en longziekten, acute en chronische bronchitis en astma. Jaarlijks overlijden duizenden mensen eerder door fijnstof.
Omdat het waarschijnlijk nog wel jaren zal duren voor er werkelijks iets aan wordt gedaan (money, money, money!!) is het van belang om bij een andere vraag stil te staan:
HOE ZIT HET MET DE FIJNSTOF IN ONZE HUIZEN?
Het schijnt dat we de fijnstof buitenshuis ook naar binnenhalen, maar zelf ook binnenshuis fijnstof produceren door roken, open haard, bakken en braden, stofzuigen, tapijten, stoffen die vrij komen uit verf, nieuwe vloerbedekking, gordijnen en meubels, pollen schimmels en vocht etc. Ook de gassen die vrijkomen uit de bouwmaterialen die gebruikt zijn om onze huizen te bouwen zoals radon en thoron etc. HORROR!! Onze kinden worden er aan blootgesteld en hun gezondheid wordt hierdoor aangetast. 🙁
Wat kunnen we hieraan doen? Is ventileren het enige? Niet roken in huis? Geen open haard? Het is in ieder geval goed om over na te denken.

Via een vriendin ben ik achter een super handzaam apparaat gekomen dat ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit in mijn huis optimaal wordt, schoon en fris. Het is de KenkoAir Purifier, een doorbraak in de luchtfiltratie die effectiever is dan een HEPA filter. De KenkoAir verwijdert 99,9995% van alle stof, pollen, schimmels, bacterien en andere luchtdeeltjes zo klein als 0,12 micron over zo’n 30 vierkante meters. Het heeft een geurverdrijvend filter en een Clean Ion Generation die negatieve ionen produceert (zonder uitstoot van schadelijke ozon) om een verfrissende en stimulerende atmosfeer te creeren zoals je die voelt als je in de bergen wandelt of bij een waterval zit.
Het heeft zelfs een luchtkwaliteitsensor zodat je meteen kunt zien hoe het met je luchtkwaliteit binnenshuis zit. Terwijl ik dit schrijf zie ik dat de sensor aangeeft dat de luchtkwaliteit minder is geworden nadat ik de balkondeuren open heb gedaan (waarschijnlijk door het verkeer dat voorbij raast). Nadat ik de deuren heb dichtgedaan, krijg ik snel een signaal dat de kwaliteit is verbeterd. Ik merk het meteen. De lucht is frisser. Het geeft me zo’n heerlijk verfrissend gevoel. Inderdaad alsof ik berglucht opsnuif. Tof he?

Wauw hoor ik je zeggen…….. vast onbetaalbaar voor mijn portemonnaie. Hmmmm! Niet zo snel. Het valt enorm mee. 🙂 Wil je er meer over horen en weten hoe je eraan kan komen, stuur me een mailtje via het contactformulier dan geef ik je alle info die je nodig hebt.
Bedenk een ding: de overheid zou niet zo’n gedoe maken over de kwalijke gevolgen van fijnstof als het niet hun portemonnaie aantast vanwege de kosten van de volksgezondheid die fijnstof veroorzaakt en die de pan uitrijzen. Per slot van rekening weten zij dit al jaaaaaaaaaaaaren. Net als de schadelijke gevolgen van roken al jaaaaaaaaaren bekend waren.

Nu kan je niet alleen maar gezonde, frisse lucht inademen als je op vakantie bent, maar het hele jaar door in je eigen huis…..wat een uitvinding!!!

3 reacties

 • paula schreef:

  Hallo Joke,

  Zou je mij informatie willen opsturen over het apparaat Kenko Air.
  Groeten Paula Dias

 • marcella schreef:

  Oh ja, na een paar minuutjes met mn neus BOVEN mn Kenko-Air hangen. Doe ik trouwens vaker als ik moe ben!
  toi toi

 • Marcella schreef:

  Hey Joke Wat een een goed stuk over onze lucht hier in Nederland en vooral in Amsterdam! Ik heb daar nog wat kranten-artikelen over. Over dat de lucht hier in Nederland het meest vervuild is van Europa, verbijsterend.

  Ik geniet ook dagelijks van mijn Kenko-air zuiveraar. Zoals je weet ben ik van de luchtjes (ruik snel van alles) dus t is echt fijn om goeie schone lucht te hebben. Ik merk t ook aan mn energie; toen ik na een moeie dag in huis ontdekte dat de luchtfilter uitstond zette ik hem snel aan. Ik voelde me toen na een paar minuten al opgeknapt en energieker!!

  Toen ik jouw stuk gelezen had dacht ik nog meer ‘wat een goeie koop heb ik gedaan!’

  groetjes marcella

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.