Lekker herfstkaasje

Print Friendly, PDF & Email

imageOp een regenachtige herfstdag heb ik altijd zin in iets hartigs. Iets dat mijn smaakpappillen tot leven roept! Dit kaasje voldoet aan mijn eisen: geen noten, geen vet, geen soja! Het is een basisrecept dat je altijd kunt uitbreiden met andere smaken. Je kunt dit heerlijke kaasje snijden, raspen etc.

Het is alleen niet raw! Maar voor een keertje…….is het heerlijk om te zondigen. Als je dan toch zondigt met eten, doe het dan goed en met smaak

1 cup water
1 cup havervlokken
1 cup zoete aardappel stomen tot het zacht wordt
1 hele rode geroosterde paprika die in azijn is gemarineerd
0.5 cup edel gistvlokken
1 eetlepel gerookte paprika
2.5 theelepel Keltisch zeezout
0.5 theelepel witte peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels citroensap
1.3 cups water
2.5 eetlepel Agaragar poeder

Doe alle ingrediënten, behalve de AgarAgar, in de blender. zorg dat je wat water op de bodem heb zodat alles snel tot een gladde moes wordt gedraaid. Proef even en voeg desnoods nog wat zout of peper toe.

Nu ga je de Agaragar klaarmaken. Dit doe je door het water te koken en de Agaragar poeder toe te voegen. Steeds blijven roeren tot het een dikke vla achtige structuur heeft gekregen. Als de Agaragar klaar is, toevoegen aan het kaasmengsel en zorg dat alles goed door elkaar is gemengd. Daarna in de vormpjes gieten en af laten koelen. In de ijskast voor 30 minuten. Daarna kan je het al gebruiken!

Je kunt het raspen, in dunne plakjes snijden of als kaasblokjes gebruiken! Eet ze!

Met dank aan Anja die het basisrecept produceerde!

Categorieën: Kaas

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.