Kokosolie

Print Friendly, PDF & Email

kokosolie Ik ben 2 boeken aan het lezen over kokosolie. Teveel informatie! Ik weet niet waar te beginnen.        Kokosolie is zo lekker en helemaal te gek!
Ik nam, neem soms gewoon een theelepel en eet het zo op. Het smelt in je mond. Lekker! Ik heb een pot in de keuken en een pot in de badkamer. Het is een wonder, die kokosnoot!

Ik begon ermee door elke dag 1 eetlepel in mijn smoothie te doen en na de douche mijn lijf ermee in te smeren. Ik vond het verwonderlijk dat, alhoewel het smelt in je hand en echt olie wordt, je niets meer ziet op je huid nadat je je ermee hebt ingewreven. Je huid slurpt het gewoon op.
Afgelopen zaterdag maakte ik een smoothie en was ik een beetje te royaal met gemalen zuurzakbladeren. Ik merkte het pas toen ik in de natuurwinkel stond om mijn boodschappen te doen. Ik werd opeens kots en kotsmisselijk. Had het gevoel dat mijn smoothie op het punt stond mijn mond uit te spuiten. Ik zag het beeld al voor me. Ik maakte dat ik wegkwam uit de winkel en liep zo snel als ik kon, mijn adem inhoudend, terug naar huis. Maar overgeven is zo’n vreselijke business! Boven de wc hangend lukte het me niet om spontaan over te geven en mijn vinger in mijn keel……??? No way!
In een van de boeken over kokosolie had ik gelezen dat het bacteriën doodt, dus, ondanks mijn misselijkheid, nam ik een eetlepel en slikte het in kleine slokjes op. Ik voelde hoe mijn maag langzaam tot rust kwam. Daarna nam ik kleine slokjes kokoswater, ging even op de bank liggen en de misselijkheid trok weg! Lang leve de kokosnoot! Yeah!

Volgens de boeken die ik lees (echte aanraders) heeft de kokosolie een geneeskrachtige werking op verschillende ziekten. Zoals kokoswater lijkt op bloedplasma, zo lijkt kokosolie op moedermelk…..! (dus een uitkomst voor diegenen die nog nooit moedermelk hebben geproefd en dat toch oh zo graag zouden willen proberen 🙂
In goede vervangers voor moedermelk (bestaan die??) zijn MCFA’s toegevoegd (Medium Chain Fatty Acids oftewel Middenlange keten vetzuren) want dit zit ook in moedermelk. MCFA’s zijn dodelijk voor bacteriën en virussen. Zorgen er dus voor dat de baby gezond blijft. Kokosolie is niet alleen goed voor babietjes maar ook voor ons! Het is ontstekingsremmend  Mensen met de ziekte van Crohn varen er wel bij. Osteoporose ? Kokosolie! CVS? Kokosolie schijnt een goede invloed erop uit te oefenen.

Eeltvoeten, ruwe handen? Elke avond en elke ochtend insmeren met kokosolie en ze worden zo zacht als de voeten en handen van babietjes. Vandaar de pot kokosolie in mijn badkamer. Weg dure, heerlijk ruikende bodylotions die vol gifstoffen zitten!! Om zoveel mogelijk te profiteren van de kokosolie is het verstandig je hele lijf ermee in te smeren. Per slot van rekening is je lichaam, je huid je grootste orgaan. Wat je erop smeert wordt opgenomen in je lichaam. Sta daar eens bij stil! Ga nu naar je badkamer en lees eens wat er allemaal in die super geurende bodylotion zit. Zou je die stoffen ook via je mond innemen? Ik weet het… het is afkicken! Als ik langs Douglas loop, wil ik ook zo lekker ruiken, zo duur, zo rijk, zo succesvol!! Maar de prijs die ik daarvoor moet betalen is TE DUUR!!! Misschien voor jou ook wel, als je erbij stilstaat. Trouwens er zijn super lekkere geuren op de markt die puur natuur zijn! En je zult zien, binnen no time worden die trendy en lopen alle dure meiden van de PC ermee te geuren en zijn de luchtjes van Douglas voor “het plebs”!

Dus…..echt vervang je lichaamsproducten en al je eetoliën (jaja ook de olijfolie) met kokosolie. Je zult als kadootje ook merken dat je ervan afvalt!

Goede boeken om te lezen hierover zijn:The Coconut miracle van Bruce Fife en Coconut cures ook van Bruce Fife

Blijf me volgen want volgende week, na de workshop, zal ik een verslag doen over de workshop en alle recepten opnemen in de blog! Recepten die je kunt maken zonder dehydrator! Tot dan.

8 reacties

 • Jeany schreef:

  Hoi jokuh,

  Een aanrader ipv tandpasta, kokosolie mengen met kurkuma poeder .
  Kurkuma wortel heeft een heilzame werking:
  Anti oxidant
  Ontstekingremmer
  Gif voor tumorcellen
  En het is kostensparend
  Bedankt voor je geweldige tips jokuh
  Gr jane

 • Jeany schreef:

  Hoi jokuh,

  Een aanrader:ipv tandpasta, kokosolie mengen met kurkuma poeder en poetsen maar.
  Kurkuma werkt oa. Ontstekingsremmend

  • Jokuh Jokuh schreef:

   Hi Jeany,
   Bedankt voor je input! Inderdaad…. We zijn alweer een paar jaar verder en ik doe hetzelfde als jij….tanden poetsen met kokosolie, curcuma, bentonite klei, en (om de dag) zuiveringzout! Wat een geweldig middel he!!

   Groetjes,
   Jokuh

 • milly schreef:

  Ik gebruik al heel lang bio cocosolie en inderdaad voor van alles. Zo spoel ik er ’s morgens mijn mond mee (oil-pulling) waardoor je als bonus mooie witte tanden krijgt en sinds kort gebruik ik het ook als deodorant: fantastisch!

 • Lucia Bensouissi schreef:

  Ook ik doe altijd kokosolie door mijn smoothies. Ik heb gelijk nadat ik dit lasheb ik de door de kou uitgedroogde huid van mijn zoon van acht er mee ingesmeerd. Ik was verbaasd hoe de huid dit gelijk opnam. Bedankt voor de supertip. Ik ga het morgen zelf proberen.

  • Jokuhgoesraw schreef:

   Tof! Mijn zus had buikpijn en diarree . Ik raadde haar aan om een eetlepel kokosolie in te nemen. Ze vond het eng, maar deed het. De volgende dag belde ze me op en zei dat haar diarree weg was, haar buikpijn bijna! Super toch? Vooral als je bedenkt dat ze al 80 jaar is!

 • Jokuh Jokuh schreef:

  Wat ik hier vermeld is nog maar een superklein tipje van de ijsberg! Zo de moeite waard om die boeken te lezen!!

 • Vanessa Bot schreef:

  Superbericht Jokuh!!

  Ik kook al enige tijd alleen maar met kokosolie, wat n geweldig spul! Wat goed hier weer op n rij de benefits te lezen, zeker ook mbt de huid, want daar had ik me nog niet in verdiept. Thanks! X

  Ness

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.