Kokoswater

Print Friendly, PDF & Email

RAW-MAMAIk weet nog goed de eerste keer dat ik met een rietje het ijskoude sap uit een jonge kokosnoot zoog op het strand in Thailand. Wauw, dat koele sap zo uit de noot dat mijn dorstige droge keel invloeide als nectar! Zo vaak als ik kon, probeerde ik het sap te krijgen en elke keer dezelfde ervaring. Intuïtief voelde ik aan dat ik het nodig had. Het gaf me een gezond gevoel. Nu na al die jaren weet ik pas waarom!

Het wordt met recht een gezondheidstonic genoemd. Het schijnt dat Britse doctoren die, in de 2e Wereldoorlog gestationeerd waren in Ceylon, kokoswater intraveneus gebruikten. Om patiënten te redden van ernstige uitdroging. Niet zo gek als je bedenkt dat kokoswater heel veel lijkt op menselijk bloedplasma. Het bevat, net als ons bloed, een mix van suikers, mineralen, aminozuren, vitaminen, hormonen en andere ingrediënten die nodig zijn voor groei en ontwikkeling zoals suiker, calcium, IJzer, Magnesium, Fosfor, Potassium, Sodium, Zink, Koper, Mangaan, Selenium, Fluoride, Vitamine C, Thiamin, Niacin, Vitamine B-6, aminozuren etc. Niet gedacht hè? Vind je vreemd dat ik me zo goed voelde toen ik het voor de eerste keer dronk.
We weten allemaal dat we onszelf voor uitdroging moeten behoeden daarom drinken we liters water. En dat is goed want water is essentieel voor ons leven. Maar, wat topsporters ook weten, is dat je lichaam, behalve vocht in de vorm van water, elektrolyten nodig heeft. Elektrolyten zijn zouten die ons lichaam in balans houden zoals Potassium en Sodium. Dus drink tenminste 2 glazen kokoswater en minimaal 6-8 glazen water per dag. Wie meer wil weten over de geweldige voordelen van het drinken van kokoswater voor onze gezonheid, check this out: http://www.coconutresearchcenter.org of lees het boek van Dr. Bruce Fife “Coconut water for health and healing”

Kokoswater

 

Ikzelf vind het kokoswater van dr Antonio Martins (verkrijgbaar in bijna elke healthfoodwinkel of op de biologische markt bij Fances, het lekkerst!

2 reacties

 • Jokuh Jokuh schreef:

  Dank je voor je reactie! Ben blij dat je ook zulke positieve ervaringen hebt bij. Het kokoswater. Als je het boek leest, kan je niet anders dan stil te staan en te bedenken hoe goed er voor ons is en wordt gezorgd. Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven is aanwezig in de natuur in de meest smakelijke, prachtige en onverwachte vormen. Dit te bedenken zorgt ervoor dat ik heel stil word (en je weet hoe moeilijk dat voor me is 🙂
  Fijn dat mijn artikelen en recepten je tot nu toe prikkelt om aan de slag te gaan.

 • Marcella Lewis schreef:

  He Joke!
  1e X dat ik meer dan ‘ff kijken’ doe; wat een heerlijke site Jook, echt stimulerend!
  Over je Kokos Blog:
  Ik drink t kokoswater nu al een tijdje (op jouw aanraden) en heb eigenlijk dezelfde ervaring als jij v vroeger; dat ik mn lichaam ‘gelest’ voelde opvallender nog dan mn dorst. Fijn om bij je te kunnen lezen wat er nu precies zo super aan dat kokoswater is. Ga ook de aangeraden site bekijken.

  En meteen maar over je Griep-comments; Eigenlijk weten we allemaal wel hoe essentieel, goed voor jezelf zorgen is. Op alle fronten; geestelijk, lichamelijk zelfs ook sociaal. Gek dat we zo vaak de daad niet aanpassen aan dat wat we weten. Ik voel t ook altijd als ik slabak met mn eten en lichaamsbeweging, maar zelden meteen. Dat is t verradelijke!!!
  Ja vasten, dat is eigenlijk door de eeuwen EN culturen heen ,een probaat middel geweest. Goed voor jou -en stimulerende herinnering voor ons- dat t je geholpen heeft.

  GA ZO DOOR, WERKEN AAN JEZELF EN ONS DAARBIJ PRIKKELEN!!
  x Marcella

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.