Jokuh’s knoffies

Print Friendly, PDF & Email

ik geef jullie 2 knoflookrecepten die echt mijn favorieten zijn. Een recept is voor gefermenteerde knoflook en de andere voor een zere keel!

GEFERMENTEERDE KNOFLOOK

knoflook, water en zout! Dat is alles. Het water moet iets zouter smaken dan zeewater. Doe alles in een pot! Knoflook onder water houden met een steen. 2weken op het aanrecht. De knoflook kan verkleuren tot blauw of groen. Is alleen maar mooi. Na twee weken al te gebruiken, maar ik wacht altijd nog langer. It is up to you.

je kunt de gefermenteerde knoflook ook drogen in de dehydrator,daarna malen en je hebt een gezonde probiotisch knoflookzout! Weg met alle yakulttroep, maak en gebruik je eigen probiotica!

Knoflookzout

Knoflookzout

 

 

 

 

 

 

 

KNOFLOOK OP HONING

knoflook en rauwe honing! Doe dit in een potje, sluit goed af en zet het potje op een schoteltje voor de eventueel druipende honing. Laat dit minimaal een half jaar staan! Uitstekend middel tegen keelpijn!

 

1 jaar oud. Smaakt naar honingsnoepjes met knoflooksmaak!

1 jaar oud. Smaakt naar honingsnoepjes met knoflooksmaak!

 

 

Leave a Comment