Griep

Print Friendly, PDF & Email

griep1De tijd voor griep. Hele volksstammen liggen voor apegapen in bed te snotteren, zich hondsberoerd te voelen. Ik dacht dat voor mij die tijd voorbij was. Krijg jaarlijks het aanbod een griepprik te halen. Verdwijnt meteen in de prullenbak. Ik ben kerngezond dus waarom zou ik me vrijwillig onderuit laten halen door een griepprik.

Ik was dan ook danig van mijn stuk gebracht toen ik een vage pijn in mijn keel voelde, koortsig werd en hele pakjes kleenex  vol snotterde. “Hoe kan dat nou weer” dacht ik met een onschuldig gezicht. Diep van binnen gaf een klein stemmetje het antwoord al: “Hij die denkt te staan……!” Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik de afgelopen maand niet goed voor mezelf heb gezorgd. Omdat ik mezelf wijsmaakte dat ik het te druk had, sjoemelde ik met het eten. Sloeg mijn ontbijt over, maakte zelden iets lekkers klaar behalve als ik iemand te eten had gevraagd. Langzaam maar zeker ondermijnde ik mijn gezondheid. Hoogmoed, noemen wij dat. Dus sloeg die gluiperd van een griep toe…….! Maar gelukkig ben ik niet alleen op de wereld en zijn er meer mensen zoals ik die bezig zijn met de opbouw van hun gezondheid. Dus op de biologische markt aan Frances gevraagd wat zij doet als ze ziek dreigde te worden. “Vasten” zei ze. Desnoods een paar dagen leven op smoothies. Leek me een goed advies.

Nadat ik een paar pakken kokoswater had ingeslagen ging ik thuis van start. 3 dagen geleefd op groene thee, kokoswater en water. Geplaagd door visioenen van lamskarbonaadjes (in geen 20 jaar gegeten), patat met mayo. Is wel goed voor je doorzettingsvermogen. Als op de tv een commercial werd getoond van de een of andere alcoholische drank liep het water me in de mond en moest ik moeite doen om gewoon in bed te blijven en niet knoerthard naar de slijter te lopen. Het leek wel of ik verslaafd was. Deed me denken aan de tijd dat ik met roken ophield (“100” jaar geleden). Toen ging ik ook de prullenbakken in huis langs om te zien of er nog peukjes lagen! Maar de volhouder wint. Het vasten was eigenlijk helemaal niet moeilijk omdat ik toch geen zin in eten had.

Nu 3 dagen later is de griep voorbij. Ik voel me lichamelijk wat zwak, ben 1 kilo afgevallen. Maar de griep symptomen zijn weg. Geen keelpijn, geen gesnotter (soms een heel klein snottertje 😉  ), geen koorts. Morgen weer lekker mijn ontbijtje eten, mijn groenteschotel maken, lekker rauw soepje voor ’s avonds en lief zijn voor mezelf. Dan ben ik in no time weer boven Jan! Hebben jullie nog griepervaringen en hoe je het aangepakt hebt? Deel het met me. We hebben er allemaal iets aan!

3 reacties

 • Franci schreef:

  Hoi Joke,

  Zo gauw als ik keelpijn of iets wat op griep lijkt aan voel komen, eet ik sowieso veel groente en fruit ( veel groene smooties) sinds ik de slowjucer heb! Maar daarnaast neem ik een uur na het eten een glas zuiver water met daarin MMS, via het protocol gemaakt, wat voor mij voortreffelijk werkt! Daarbij vraag ik dochterlief of zij mij volop het Radionica zet! Ook veel baat bij……

  Lieve groet,
  Franci

  • Jokuh Jokuh schreef:

   Hi Franci,
   Fijn dat je dit met ons deelt! Wat is Radionica?
   Volgende maand zet ik een recept op de blog dat super werkt bij griep en je er ook voor beschermt. Ik moet alleen wachten tot alle ingredienten voorhanden zijn…….

 • dianne schreef:

  Hoi Joke,
  Leuk dat de site van de grond is. Gefeliciteerd! Een tip voor opkomende griep
  één eetlepel biologische zonnebloemolie in de mond nemen en door de mond heen bewegen, 20 minuten lang. Daarna uitspugen en mond spoelen en tanden poetsen en tong schrapen/poetsen. Ook goed om preventief 1 keer per week te doen. Het neemt allerlei bacteriën op uit je mond.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.