GO NUTS!!

Print Friendly, PDF & Email

kaas1Dit is het recept voor een basiskaas. Met dank aan Russel! Je kunt het recet aanpassen met allerlei lekkere kruiden, knoflook, gedroogde tomaten, olijven…… wat je maar kunt verzinnen. Het is een ietwat droge kaas met een korrelige structuur! Have fun!!!

 

 

Wat heb je nodig:
2 cups macademia noten die je zo’n 4 uurtjes in zuiver water weekt.
1 cup water
1 theelepel probiotics
kaasdoek
zeef
3/4 theelepel zout
2 theelepels edelgistvlokken

Nadat je de macademianoten hebt geweekt, doe ze in de blender met het water en de probiotics. Als alles tot een zachte puree is gemaakt giet je het uit in de zeef die je hebt bekleed met de kaasdoek. Je pakt de kaas als het ware in met de kaasdoek en plaatst een gewicht op de kaas. De bedoeling is dat het gewicht al het vocht uit de kaas verwijderd. Laat de kaas met rust zo’n 24-hooguit 48 uur. Daarna kan je de kaas in een vorm doen en het òf in de ijskast verder laten rijpen òf je kunt het zo’n 10-12 uur in de dehydrator doen (dan vormt er zo’n lekkere “harde” korst op de kaas. Hij is nog steeds smeerbaar en super lekker! Probeer het uit en laat me weten wat voor kazen jij hebt gemaakt!

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.