GETTING READY voor de zomer!!

Print Friendly, PDF & Email

Alhoewel het nog bar koud is, zie je toch de strijd die de zon voert om tevoorschijn te komen. Ik vroeg me op een barre grijze ochtend af:”Jokuh, ben jij er klaar voor als de zon gaat doorbreken? Heb je dan de energie en het lijf waar je je goed bij voelt?” Nu is het zo dat in de winter ik het liefst in een holletje wegkruip en blijf slapen tot het weer warm is. Dus energie om me extra in te spannen, bewaar ik dan liever voor de zomer. Maar toch….wie wil niet de zomer beginnen met een stralende huid, vol energie. Klaar om de gympen aan te trekken en vroeg in de morgen je rondje te lopen! Een heerlijk gevoel dat je de hele dag houdt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?
In de winter is ook bij mij, jaja ik beken met het schaamrood op de wangen, het eten van RAWFOOD enigszins “ingekakt” zoals we dat hier zeggen. Dus …….. de lente is een goed begin om het weer vol ijver op te pakken. Mijn plan is om vanaf 1 april (geen grap!) een hele maand voor 100% RAW te gaan. Het is veel leuker om dat met elkaar te doen, dan in je eentje. Vandaar mijn oproep: “WIE DOET ER MEE?” We kunnen met onze commentaren elkaar blijven aanmoedigen om het vol te houden!

Ik zorg ervoor dat elke vrijdag een weekmenu wordt gepubliceerd zodat je op de biologische markt je spullen kunt kopen of als er geen bij je in de buurt bent, je zaterdag naar een natuurwinkel kunt gaan! Ik moet je wel zeggen dat het je discipline kost en elke zondag ga je vast kijken wat je van tevoren kunt klaarmaken zodat je het gedurende de week wat rustiger hebt. Ik zal voor gemakkelijke maar lekkere recepten zorgen. Veel “snoepgoed” want je moet natuurlijk ook wat te snaaien hebben.

De laatste week van maart moet je ervoor zorgen dat alle NIET rawfoodproducten uit je keuken zijn verdwenen of in een speciaal kastje zijn opgeborgen, als je een gezin hebt dat niet mee wil doen! (Partypoopers 🙁  ). Maak je keuken spic en span. Alleen daarvoor zou je het doen 🙂 Geeft zo’n goed gevoel als je werkplaats helemaal schoon is. Als je dan zaterdag thuiskomt en je RAWFOOD spullen een plekje geeft, valt een gevoel van totale tevredenheid over je. Heerlijk!

Je zou vanaf nu wat glazen potten met deksel kunnen sparen. Ik gebruik die om mijn soep mee naar het werk te nemen, om zaden/granen te kiemen, sauzen in te bewaren en van alles en nog wat. Recycling!!

Als je vragen hebt gedurende het traject, sta ik natuurlijk voor je klaar! DUS DOE JE MEE? MELD JE HIERONDER AAN! TOP!

3 reacties

 • Jokuh Jokuh schreef:

  Hallo Tamara,

  Binnenkort is een goedkopere versie van de dehydrator verkrijgbaar bij de Edel Wijs aan de Clerquestraat dus hou ze in de gaten!
  xx Jokuh

 • Tamara Chloé schreef:

  aaaaaaaaaaaaaah ik vind het toppie klinken

  ik heb alleen nog niet de dehydrator en kan hem gewoon even nu niet betalen zucht!

  lijkt me heerlijk even mijn keuken helemaal lente klaar te maken helemaal soppen en dan met Raw food te beginnen

  wel langzaam aan,even wennen…maar ik krijg er zin in door jou blog!!

  waar zou ik de dehydrator kunnen kopen?
  en hoe heetie hij ook al weer?
  en een niet al te grote hahaha…

  xx Tamara

 • iris schreef:

  Leuk!! Ik doe mee! Ik was er toch van plan om april weer lekker door te starten met raw food – vitamix staat klaar, dehydration inspiration… 🙂 Super!!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.