Energietruffels van (melk)chocola

Print Friendly, PDF & Email

energietruffelsNatuurlijk gebruik je in deze energieballetjes niet echt melk, maar door de toevoeging van een speciaal ingrediënt wordt de uitgesproken smaak van de rauwe cacao verzacht. Als ik iets van cacao gaat maken, maak ik het liefst verschillende soorten die ik dan in de ijskast in een afgesloten container bewaar. Je hebt dan altijd iets lekkers bij de hand als je opeens overvallen wordt door snoepzucht! En je kunt dan kiezen uit meer dan één soort. Wel zo lekker toch?

Benodigdheden:
150 gr amandelen
50 gr kokossuiker (laag glycemisch gehalte. Zie onder aan het recept hoe goed kokossuiker is voor de mens)
40 gr rauwe cacaopoeder (met nog wat extra’s om de balletjes in te rollen)
1/2 theelepel vanillepoeder
1/2 eetlepel kaneel
20-30 gr Proteïnepoeder*
6 zachte medjool dadels (zonder pit)
ongeveer 40 ml water
een handjevol cacao nibs
1 pipetje mineralen

wat kokosrasp om de balletjes in te rollen

De eerste 6 ingrediënten in de keukenmachine mengen tot de amandelen in hele kleine stukjes zijn gemalen. Daarna de dadels één voor één toevoegen en vervolgens de nibs en de mineralen. Niet te lang doorgaan nu want anders worden de nibs ook tot poeder gemalen. En het is juist lekker om dat crunchy te bewaren. Het water er met hele kleine beetjes aan toevoegen tot het een deegbal wordt. Niet teveel water want anders krijg je een saus. En dat wil je niet.
Uit de keukenmachine in een schaal met daarnaast een diep bord met wat extra cacaopoeder en een bord met de kokosrasp. Met je handen (jaja lekker weer met je handen) rol je er kleine balletjes van die je vervolgens òf in de cacaopoeder rolt òf in de kokosrap. Later weer schoonlikken!!! 😉  Vervolgens in een schaaltje in je ijskast tot rust laten komen. Je kunt ze zelfs in de vriezer bewaren. Dank zij de dadels zullen ze niet door en door bevriezen dus je kunt ze rechtstreeks uit de vriezer eten. Ook hier weer de tip……: verstop een doosje diep in je ijskast of vriezer want je huisgenoten zullen er niet van af kunnen blijven!

Info over de kokossuiker:

Kokossuiker is een langzame suiker die goed is voor de bloedsuikerwaarde
Kokos suiker is daarmee een alternatieve suikersoort die een lage Glycemische Index (GI) heeft.
Dit heeft voordelen voor betere gewichtscontrole en het verbetert het glucose en lipide niveau voor mensen met diabetes (type 1 en type 2).
Kokos suiker is beoordeeld als een GI-35.
Ter vergelijking, de meeste commerciële honing is GI 55 en rietsuiker is GI 68. Kokos suiker is vooral rijk aan kalium, magnesium, zink en ijzer en is een natuurlijke bron van de vitamines B1, B2, B3, B6 en C (Bron: www.http://rawfood-superfoods.nl)

ProteïnepoederDeze proteïne poeder kan je ook gebruiken in je smoothies! Heerlijk!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.