Een super(vette) brownie

Print Friendly, PDF & Email

BrownieHet is zo lekker!! Je moet het gewoon eens proberen. Het is heel snel klaar! zo’n klein halfuurtje om te maken en 1-2 uur om in je ijskast hard te worden.

Benodigdheden:
4 cup walnoten
2/3 cup rozijnen
2/3 cup medjool dadels (van die lekkere zachte)
2/3 cup rauw cacaopoeder
1 eetlepel kaneel (mmmmm)
2 theelepels vanille
2 theelepels versgemalen of gevijzelde steranijs
1/2 -1 theelepel cayenne peper (dit zorgt ervoor dat je niet alles in een keer naar binnen slaat 🙂
een snuifje zout
2 eetlepels water
Doe de walnoten in een keukenmachine en maal ze tot een grof meel. Niet te erg doen want anders komt er te veel olie vrij. Daarna voeg je de rozijnen en dadels toe en mix het tot het een homogene massa is geworden. Hierna de cacaopoeder, kaneel, vanille steranijs, cayenne en zeezout tot het een plakkerige massa is die toch nog kruimelig is. Doe alles in een kom en ……..(NU KOMT HET LEUKSTE!!) doe het water er geleidelijk bij terwijl je met je HANDEN het deeg kneedt tot het inderdaad op deeg lijkt! (LIK DAARNA JE HANDEN SCHOON VOOR JE ZE WAST! LANG GELEDEN HÈ)
Bekleedt een vierkante schaal met krimpfolie en doe het deeg er gelijkmatig in.

Nu ga je het glazuur maken.
Hiervoor heb je nodig:
1/2 cup Ahorn siroop
1/4 cup kokosnootolie die je langzaam au-bain marie hebt verwarmd tot het een vloeistof is geworden
2/3 cup cacaopoeder
1 eetlepel cacao nibs

Dit meng je door elkaar tot je een homogene massa hebt gekregen die vervolgens op de brownie giet. Bestrooien met de cacao nibs. Afdekken met de krimpfolie en in je ijskast tot rust laten komen. Als alles stevig is, in de schaal in kleine stukjes snijden en meteen presenteren. Ik zou wel een paar stukjes in de ijskast, helemaal achteraan, bewaren want ze zijn zo op! Eet smakelijk!
Laat me weten hoe je het hebt gevonden.

 

3 reacties

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.