De start van een blog

Print Friendly, PDF & Email

RAW-MAMA

Mensenkinderen, wat is het ingewikkeld om een blog te maken. Ik hoop echt dat het me vóór 24.00u zal lukken. Ik heb het jullie beloofd en wat dat betreft, ben ik een oen: afspraak=afspraak. Ik zou het echt balen vinden als het me niet lukt.
Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik met rawfood begonnen:
De aanleiding was dat ik al geruime tijd gewoon mijn bed niet uit kon komen. Ach, ik was steeds doodmoe. Ken je dat? Vermoeider opstaan dan dat je naar bed was gegaan? Je de hele dag voortslepen? Daarbij kwam ook nog dat ik mijn lichaam niet meer “hoorde”. De klok gaf aan wanneer ik naar bed moest gaan, niet mijn lijf dat me vertelde dat het moe was. Wat te doen? Supplementen bij het leven geslikt, hartstikke vegetarisch geleefd. Je verwacht toch dat je dan kerngezond bent en blaakt van energie.
Dus niet…!

Mijn zoon raadde me aan het eens met smoothies van superfoods te proberen.  Abracadabra voor mij. Hij nam een blik superfood smoothie mix voor me mee en elke ochtend maakte ik een smoothie met sinasappelsap. Ik deed er een eetlepel chiazaad, een banaan en een goedgevulde theelepel Maca bij. Een maand lang was dit mijn ontbijt. Ik wisselde de maca af met spirulina (1 theelepel). Wauw!! Mijn energienivo nam zienderogen toe.
Ik betrapte mezelf dat ik soms overdag een soort van geluksgevoel ervaarde. Ik was blij,voelde me steeds beter. Dat was lang geleden!
Mijn volgende stap was het internet doorstruinen en alles opzoeken wat er maar geschreven was over RAWFOOD. Op youtube kwam ik allerlei recepten tegen die ik prompt ging namaken. Ik nam bijvoorbeel rauwe soep mee voor lunch op mijn werk en als ik thuiskwam at ik een heleboel rauwe groenten als diner. Een hele openbaring voor me. Mijn liefde voor voedsel en het creëren van nieuwe recepten kwam helemaal boven. Zo lekker eten…..! Ik viel in nog geen half jaar 14 kilo af en dat zo gebleven. Ik ben daarna niets meer afgevallen noch aangekomen. En ik voel me super. Mijn lijf “praat” weer met me; ik luister! In de ochtend word ik zo rond 5 uur wakker gemaakt door mijn poezen, lig dan nog wat te sluimeren en sta verkwikt op!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.