D-Day

Print Friendly, PDF & Email

OK guys we gaan beginnen! Wat leuk is te weten dat er nu al 4 mensen in Amsterdam mee doen, 4 mensen uit Australië (waarvan 1 een groepje vriendinnen samen heeft gebracht om mee te doen) en eentje in Engeland, een paar uit Amerika en 1 uit Scandinavië! Leuk idee toch?!

Ik geef  jullie  de recepten voor de eerste week zodat je boodschappen kunt doen. Het is nu half 2 snachts en ik ben vreselijk moe. Voor de eerste dag heb je alles wat je nodig hebt. T/m woensdag in ieder geval het ontbijt. Morgen ga ik wel verder. Sorry, maar het was een hele drukke week! Wat je verder moet doen, is jezelf wegen. De rest van de maand wordt er niet gewogen want daar doen we het niet voor. We gaan voor gezondheid maar het is een leuke verrassing als blijkt dat je je overtollig (baby) vet  🙂  bent verloren!

Woensdag 10 april

  • Ontbijt:
    • Een glas warm gezuiverd water met een halve uitgeperste citroen. Als het te zuur is 1 of 2 theelepeltjes
    • Chia-pudding
  • Lunch: Spaghetti met paprikasaus
  • Dinner: 2 glazen gezuiverd water voor het eten drinken.  Broccoli met rijst / Fruitcocktail met cashewroom
  • Tussendoortjes: sesamchocolaatjes

Recepten:

CHIA-pudding

2 cup amandelmelk of een andere notenmelk naar voorkeur.
3 1/2 eetlepel chiazaad
1 eetlepel Agave siroop
1 theelepel vanillepoeder
snufje zout
fruit naar je keuze

Doe de ingredienten, behalve het fruit, in de blender en blend alles goed door. Proef of het zoet genoeg is. Giet wat in een mooi schaaltje, doe er dan wat van je favoriete fruit bij en giet de rest er over heen. Daarna versieren met de rest van het fruit!

Lunch:

1 courgette
2 rode paprika
2 tomaten
3 gedroogde tomaten (geweekt in zuiver water)
1 groene peper (mag ook een halve als het je te heet is)
1 theelepel gerookte paprika
1/2 citroen
1 eetlepel Agava siroop
1 eetlepel edelgistvlokken (+ 1/2 eetlepel als garnering)
zout naar smaak

Draai de courgette door de spiralizer (of snij er dunne reepjes van). Bestrooi met wat zout. Laat uitlekken.
Meng de ingredienten van de saus in de blender.

Spoel het zout van de courgette, laat het uitlekken en droog met keukenpapier. Doe daarna de spaghetti op een bord en giet de saus er overheen. Bestrooi met gistvlokken

Diner: Broccoli met rijst

1 pastinaak
250 gr Broccoliroosjes
50 gr babymaiskolfjes (verse/bevroren maiskorrels)
2 lenteuitjes fijn gesneden
1 theelepel ciroensap
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tamari (of  nama shoyu)

Doe de broccoliroosjes in een schaal samen met de mais, lenteui, citroensap, olijfolie en de tamari en masseer met je handen tot je voelt dat de broccoli zachter aanvoelt. Dan met rust laten, de rijst en de saus maken.

Rijst:
2 pastinaken
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels macademianoten
1 eetlepels lichte miso
2 theelepels sesamolie
zout naar smaak

Snij de pastinaken in grove stukken en maal alle ingredienten tot je een korrelig (op rijst lijkend) geheel hebt.

Saus:
1/4 Tahin (sesampasta)
1 theelepel citroensap
1 medjouldadel
1 theelepel appelcider azijn
1 theelepel tamari
1/4 cup water
1/4 teentje knoflook
1/2 groene peper
1 theelepel gerookte paprika
2 cm verse gember
zout naar smaak

Meng de saus met de broccoli en serveer met de rijst! Eet smakelijk!

Toetje:

Fruitcocktail met cashewroom

1 cup rauwe cashews ( 1 uur in water weken)
1/4 cup agave siroop
1 theelepel vanille
snufje zout
1 takje verse mint

Meng alles in de mixer tot een room.

Vul een mooi glas met je favoriete fruit en lepel de cashewroom er overheen! Bestrooi met fijn gesneden mintblaadjes!

Tussendoortjes:

Sesamchocolaatjes

1 cup sesamzaad
1/4 cup zonnebloempitten
1/2 cup geraspte kokos
1/4 cup Agave siroop
2 eetlepels amandelpasta
2 eetlepels kokosboter (GEEN olie)
1 cup geraspte cacaoboter (au bain marie smelten)
1 eetlepel vanille extract
1/4 theelepel kaneel
snufje zout

Meng de sesamzaad, zonnebloempitten, kokos in een kom door elkaar. Meng in een andere kom de agave siroop, amandelpasta, kokosboter, vanille, kaneel, zout en op het laatst de gesmolten cacaoboter door elkaar. Doe het bij het sesamzaadmengsel en roer alles heel, heel goed door. Doe het mengsel daarna in vormpjes ( je kunt ook ijsblokvormpjes gebruiken) en laat opstijven in de ijskast! Het beste is een groot slot op de ijskast te maken want voor je het weet zijn alle sesambonbons OP!!

3 reacties

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.