Crunchy chocolade boekweitgranola

Print Friendly, PDF & Email

granola3
Benodigdheden:

4 ons gekiemde boekweit
3 biologische appels, goed gewassen en met schil in stukjes gesneden
1 ons gekiemde zonnebloemzaad
4 grote mejouldadels, in stukjes gesneden
1 1/2 ons pecannoten, in stukjes gebroken
het sap van 1 citroen
50 ml agave (of meer als je van zoet houdt. Proef eerst)
2 eetlepels cacao nibs
1 ons rauwe cacaopoeder
1 theelepel vanillepoeder
2 theelepels kaneel

Dit is echt een super ontbijt. Glutenvrij! Als je geen noten mag of er niet van houdt, neem dan geen noten en voeg bijvoorbeeld wat rozijnen of andere vruchten extra erbij, zoals ik doe met blauwe bessen.

De boekweit kiem je door het een nacht lang onder water te zetten. In de boekweitkorrel begint iets te gebeuren. De korrel (zaad)  komt tot leven. Daarom spreken we van levend voedsel. Daarna giet je het door een zeef en spoel je het goed af. Zet de zeef over een kom en bedek het met een theedoek. Na een dag zie je “kleine staartjes” verschijnen. Ik vind dat ze op spermatozoïden lijken (ook een bron van leven, toch?)

Hetzelfde doe je met de zonnebloemzaden.

Het enige dat je moet doen is daarna alles goed mengen en uitspreiden op de bladen van je droogmachine. Na zo’n 10 uurtjes (even checken na 8 uur) zal het wel droog zijn. Is dat niet het geval, gewoon laten drogen tot het knapperig genoeg is voor je smaak.  Als het droog is dan kan je het in een (glazen) pot bewaren en in de ochtend een schaaltje gebruiken met amandelmelk! Mmmmmmmmmm!

 

2 reacties

  • nathalie schreef:

    Gekiemde boekweit hoef je niet te weken toch dacht ik?
    en wat als je geen droogoven hebt?

    • Jokuh Jokuh schreef:

      Hi Nathalie,

      Ik weet niet of je Kant en klare gekiemde boekweit kunt kopen, maar ik week dus zelf de boekweit.
      Door de boekweit te weken voor een nacht, het daarna in een zeef te doen en een paar keer per dag te spoelen met gezuiverd water, gaat het ontkiemen en komt er een staartje aan…. 🙂 als je geen droog oven hebt, kun je het drogen op de laatste stand van je oven (als je die hebt). Er gaat dan wel voedingswaarde verloren. Nu het zo warm is kan je ook de ontkiemde boekweit drogen in de zon…………!

Leave a Comment