Bruidstaart

Print Friendly, PDF & Email

Huwelijk-6Zoonlief ging trouwen! Groot feest! Zonder dat zij het wisten, besloot ik een bruidstaart te maken. Omdat het thema Tarzan en Jane was, kreeg ik allerlei visioenen over hoe die taart eruit moest zien.
Er moest in ieder geval een Tarzan en Jane beeldje op te staan, dus het internet afgezocht en de twee afschuwelijke plastic beeldjes gevonden. Met wat verf en een reepje tijgerbont (imitatie natuurlijk) er toch nog iets fatsoenlijks van gemaakt.
Een baby aapje op haar armen, een jong tijgertje op de laag daaronder en een chimp op de onderste laag! Nou lijkt het een jungletaart of niet? Hij was zááááááálig!!

 

 

 

Om jullie te helpen zo’n taart te maken, geef ik hier het recept:

Voor 3 brownie taarten heb je nodig:

4 cup walnoten per taart
2/3 cup rozijnen per taart
2/3 cup medjool dadels (van die lekkere zachte) per taart
2/3 cup rauw cacaopoeder per taart
1 eetlepel kaneel (mmmmm) per taart
2 theelepels vanille per taart
een snuifje zout per taart
2 eetlepels water per taart

Wit glazuur:

3 koppen cashewmeel
1 1/2 kop notenmelk
1 kop agave, maple of honing
3 eetlepels citroensap
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels gedroogde lavendelbloemetjes (hou 1/2 eetlepel apart)
1 theelepel kaneel
een snuifje zout
1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
1 eetlepel kokoscream (gesmolten)
2 eetlepels cacaoboter (gesmolten)
1/2 eetlepel kokosrasp

Frambozenlaag

3 bakjes frambozen
3 eetlepels chiazaden
1 eetlepel citroensap

Juice de frambozen. Zorg dat er geen zaadjes meer in zijn. Voeg het citroensap en de chiazaden eraan toe en laat het dik worden.

Tijgervel en rode hartjes:

doe twee bananen met 1 eetlepel citroen in de blender en blend tot een gladde massa. Giet dit op een teflexsheet van je dehydrator. Hou 1 1/2 eetlepel apart die je mengt met 1 theelepel cacaopoeder. Maak in je bananen, die je hebt uitgegoten kleine bruine vlekjes zoals je die ziet op een tijgerhuid. In je droogoven doen en laten drogen tot alles droog is maar nog wel flexibel.

Voor de rode hartjes doe je hetzelfde. Gebruik een bakje frambozen en juice ze. De zaadjes moeten eruit zijn dus zeven. Giet dit sap op een tefelxsheet en doe in de droogoven. Als het vel gedroogd is maar nog wel flexibel, haal je het eruit. Knip kleine hartjes die je aan de zijkant van de witte taart plakt.

Bereiding:
Doe de walnoten in een keukenmachine en maal ze tot een grof meel. Niet te erg doen want anders komt er te veel olie vrij. Daarna voeg je de rozijnen en dadels toe en mix het tot het een homogene massa is geworden. Hierna de cacaopoeder, kaneel, vanille en zeezout tot het een plakkerige massa is die toch nog kruimelig is. Doe alles in een kom en ……..(NU KOMT HET LEUKSTE!!) doe het water er geleidelijk bij terwijl je met je HANDEN het deeg kneedt tot het inderdaad op deeg lijkt! Maak 3 taarten de een wat kleiner dan de andere.
Knip 2 ronde stukken karton die de grootte hebben van de twee taarten die je bovenop de onderste laag zet. Zorg dat je op 8 plekjes op de onderste taart plastic rietjes prikt die je afknipt op de hoogte van de taart. Hier leg je het karton op dat de bodem voor de bovenliggende taart wordt. zij dragen dus de taart. Hetzelfde doe je in de volgende laag (4 rietjes).
Als je dit hebt gedaan de taarten in de ijskast om hard te worden. Als ze hard zijn geworden uit de ijskast halen, overlangs doormidden snijden en besmeren met de frambozenlaag. volgende laag er voorzichtig bovenop leggen. Dit doe je bij alle 3 de taarten. Weer in de ijskast tot je glazuur klaar is.

Glazuur:

Voeg alle bestanddelen bij elkaar en blend tot je een homogene en gladde massa verkrijgt. Neem nu de stevige brownie taarten uit de ijskast en breng het glazuur erop aan. Strooi er wat kokosrasp en lavendelbloemetjes overheen. Drapeer de tijgerhuid en plak de rode hartjes aan de zijkant!

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.