Boerenkoolsalade

Print Friendly

BoerenkoolsaladeBenodigdheden:
1 zak gesneden boerenkool
1/2 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 rijpe avocado
2 tomaten
1 paprika
een handvol zwarte ontpitte olijven
een paar zongedroogde tomaatjes (optioneel)
1 uitje (optioneel)
1 teentje knoflook (optioneel)
1 volle theelepel komijn
1/4 theelepel cayenne (optioneel)
1 eetlepel citroensap of appelazijn
1/2 bos verse koriander
1 eetlepel hennepzaad

Doe de boerenkool in een kom en strooi de zout erover heen. Besprenkel met de olijfolie  Was je handen goed en masseer daarna de boerenkool. Je voelt de harde blaadjes zachter worden onder vingers. Lekker gevoel, hè? :-)

Snij de avocado’s in kleine stukjes en masseer die ook door de boerenkool. Je merkt dat de boerenkool slinkt, zachter wordt maar toch nog knapperig blijft. Zorg dat er stukjes avocado heel en zichtbaar blijven.

Snijd de tomaten (zonder zaad), de gedroogde tomaat en de paprika in stukjes. Het uitje in dunne reepjes en snipper de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Mix alles met de hand door de boerenkool terwijl je de appelazijn of citroensap, komijn en cayenne toevoegt.  Bestrooi alles met de fijn gesneden koriander en de hennepzaden! Proef!

Ooit zoiets lekkers geproefd? Je wist niet dat boerenkool zo lekker kon smaken hè? En het mooie is dat je alle goodies van boerenkool binnenkrijgt en het niet is verkookt en/of met het kookwater in de gootsteen verdwijnt! Eet smakelijk en een goede gezondheid!

Categorieën: Maaltijden

2 reacties

Geef een reactie

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: