Boerenkoolchips

Print Friendly, PDF & Email

boerenkoolchipsBenodigdheden:

1 bos  Boerenkoolbladeren
3/4 rode paprika in stukken gesneden (zonder zaad)
1/2 tomaat
2 eetlepels zonnebloemzaad (2 uur in water geweekt)
2 eetlepels hennepzaad
2 eetlepels gistvlokken
4 zongedroogde tomaten (30 minuten geweekt in water)
1 knoflookteentje (optioneel, maar wel lekker)
1 eetlepel ui-poeder
1/4 theelepel cayennepeper
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zeezout

 

Trek de bladeren van de boerenkool los van de grote nerf en was de bladeren. Droog ze daarna goed in de sladroger. Doe in een grote schaal.

meng de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een saus. Voeg eventueel water bij als het te droog wordt. Gooi daarna de saus bij de boerenkool en masseer het in de boerenkool. GEBRUIK JE HANDEN!! Zorg dat elk blaadje helemaal bedekt is met de overheerlijke saus. Plaats de bladeren stuk voor stuk op een blad van je droogmachine (Ik gebruik een Sedona. Een geweldige dehydrator) en droog het terwijl je slaapt. In de ochtend even kijken of ze droog genoeg zijn, anders stel je de droogmachine nog voor een paar uurtjes in! Het worden dan echt chips!

Omdat je de boerenkool hebt gedroogd en niet hebt verhit boven de 40°C behoud je alle vitaminen en antioxidanten.

 

Leave a Comment