Boekweit

Print Friendly, PDF & Email

BoekweitIk wil het even hebben over boekweit en waarom het zo’n fantastisch product is. Allereerst is boekweit geen graan maar een zaad. Daarom is het glutenvrij. Het is een van de meest complete bron van proteïne op onze mooie planeet en bevat alle acht benodigde aminozuren. Dit zorgt ervoor dat boekweit perfect is voor diabetici en voor hen die hun koolhydraten willen terugbrengen en hun bloedsuikernivo’s in balans willen brengen en houden. Sommige mensen die hoge bloeddruk hebben, merken dat het hun bloeddruk verlaagd.

Gekiemde boekweit maakt je darmstelsel schoon en ontzuurt het lichaam. Het zit vol bioflavonoïden (vit. P) die  een gunstige invloed hebben op de huid door hun antioxidatieve eigenschappen, hun beschermende invloed op de bloedvaten en het bindweefsel en hun ontstekingsremmende effecten. Flavonoïden verminderen oxidatieve stress en UV-schade en versterken het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid. Bovendien kunnen ze enzymprocessen, die een rol spelen bij de celdeling (kanker), de bloedstolling (vaatproblemen), het cholesterolgehalte (hart- en vaatziekten),  in gunstige zin beïnvloeden . Tenslotte hebben de flavonoïden ook nog een anti-allergische werking.

Gekiemde boekweit wordt ook wel de “Brainbooster” superfood genoemd omdat het lecithine bevat. En je weet dat 28% van onze hersenen gemaakt is uit lecithine. Het zorgt er dus voor dat we lekker “scherp” blijven in ons hoofd en depressies tot het verleden kunnen gaan behoren!

Er zit veel ijzer in boekweit = goed voor ons bloed en vanwege de hoge hoeveelheden boron en calcium is het een preventief middel tegen osteoporose! Ladies……..denk eraan dat wij de voornaamste doelgroep zijn. Dus hoe jonger je aan de boekweit gaat , hoe beter!!

Er is nog veel meer te vertellen over boekweit, maar ik stel voor dat je mijn recept eens uitprobeert. Als je aan den lijve ondervindt wat het met je doet, dan heb je niet veel meer woorden nodig. Bon appetit!

PS. Ik heb ook een recept voor een boekweitontbijt tegevoegd voor mensen zonder droogmachine (dehydrator)

2 reacties

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.