Tortilla Wrap

Print Friendly, PDF & Email

TortillawrapBenodigdheden:

2 courgettes, geschild en in stukken gesneden
1 gele paprika, in stukjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels limoensap
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen koriander
zout
1/2 cup blonde  lijnzaadmeel

Blend alle ingrediënten, behalve de lijnzaadmeel, in een blender tot een dikke saus. Proef of je het lekker vindt. Misschien nog wat zout?
Doe de lijnzaad in een blender en maal het tot een poeder. Het is beter om de lijnzaad zeolf te malen tot meel. Als je het kant en klaar koopt heb je kans dat het ranzig smaakt. Trouwens, noten, zaden etc moet je echt in je ijskast of vriezer bewaren. Dan blijven ze gegarandeerd goed!!

Nadat de lijnzaad tot meel is gemalen, voeg je het aan je courgettemengsel toe. Verdeel het mengsel over 2 droogmachine-bladen. Maak er 3-4 ronde “pannekoeken” van. Gebruik de achterkant van een lepel, die je wat vochtig hebt gemaakt, om een mooie gelijkmatige vlakke cirkel te krijgen. Laat het gedurende de nacht drogen. In de morgen heb je dan buigbare tortilla wraps.
Vul je wraps met sla, kiemen, paprika,tomaat, olijfjes en de humus. Rol ze op en….eten maar!

 Pour mixture onto 2 dehydrator sheets
and spread evenly into a circle on
each.Dehydrate for 8 hours at 105°F, or
until able to peel of the sheet.
 Once the dehydrator sheets are removed, return to the dehydrator for 30–60 mins, until
both sides are dry to the touch but still pliable.
*Flax meal is flax seed that have been ground in a coffee grinder or similar, to produce a

4 reacties

  • iris schreef:

    Heerlijk! dankje wel voor did wrap-recept!
    Ik ga het zo snel mogelijk maken!
    ik heb hiervoor ook een heerlijke recept van “enchilada cheese” wat je als base zou kunnen gebruiken om ermee te vullen (van Nwenna Kai)
    deze was een tijdje geleden mijn absolute favorite (ik zag Nwenna Kai in een raw food docu toen ze het maakte – weet even niet meer precies welke het was) en ik heb hem heel vaak gemaakt en de wrap inspireerd me om hem weer eens te gaan maken:

    3 cups brazil nuts (soak 2 uur)
    2 kleine roma tomaten
    1/8 cup braggs liquid aminos (of tamari of shoyu…. improvise)
    3 garlic tenen
    1 teaspoon mexican seasoning (kan je ook lekker zelf maken)
    1/2 rode paprika
    water
    alles mengen in blender en water toevoegen zoveel je nodig hebt

    wraps ermee vullen en toppen met sruits & veggies – heerlijk!! ook lekker om te dippen met wortels, selderij, komkomer …. hmmm yummy, ik heb er helemaal zin in :))

    liefs iris xx

  • Martine schreef:

    Dat ziet er smakelijk uit……………
    Ik ben benieuwd of die wraps mij ook zo goed lukken, ga het in ieder geval proberen.
    Veel succes met je nieuwe blog, ik blijf je lezen.
    groetjes
    Martine

    • Jokuh admin schreef:

      Leuk, Martine. laat me weten of het gelukt is. Er komen in ieder geval nog veel recepten bij en ervaringen over leven als een rawfoodie! Hopelijk ook van anderen

Laat een reactie achter op iris Reactie annuleren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.