Mercedes’ pompoentaart

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is speciaal voor Mercedes, die er lang en geduldig op heeft gewacht. Ik hoop dat het je smaakt!!

pompoentaart-2

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

Pompoentaartbodem

100 gram amandelmeel
50 gram Lucuma
50 gram kokossuiker
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel vanillepoeder
een snufje zout
80 ml water
50 gram Pecannoten

Doe de Lucuma, amandelmeel, zout, kruiden en vanille in de keukenmachine. Als alles is gecombineerd, voeg je de pecannoten toe. Mix het zo dat er stukjes peccannoten blijven bestaan en alles niet een brei wordt. Daarna voeg je beetje bij beetje het water toe. Zorg ervoor dat het geen pap wordt maar dat het als een deegbal wordt.
Bekleedt je taartvorm met (plastic) folie en druk de deegbal in je taartvorm. De plastic folie dient om de taart later er gemakkelijker uit te halen. Als de vorm bekleed is met de deegbal, giet je de pompoentaart erin. Doe de taart in de ijskast en laat het opstijven (terwijl je slaapt, Mercedes) of doe het in de vriezer (2-4 uur)

Pompoentaart

150 gram pompoen (die oranje biologische) in kleine stukjes gesneden
200 gram cashewnoten die je 4 uurtjes in zuiver water weekt en daarna afspoelt
150 gesmolten kokosolie
150 ml Ahornsiroop
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel verse nootmuskaat
een snufje kruidnagelpoeder
1 theelepel Kardamonpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
een snufje Himalaya zout
1/2 theelepel vanillepoeder

Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender totdat alles helemaal romig is en glad. Voeg daarna de kokosolie toe en giet het op de reeds gemaakt taartbodem

Noodmuskaatroom

100 gram cashewnoten die je 8 uur hebt geweekt en afgespoeld
35 ml kokosnootcrème
50 ml Agavesiroop
100 ml water
snufje Himalayazout
1/4 theelepel verse nootmuskaat
1/2 theelepel vanillepoeder

Doe alles in een blender en mix tot een romige, gladde massa. Serveer met de pompoentaart nadat je het even hebt laten opstijven in de ijskast.

Nou Mercedes, ik hoop dat het je gaat smaken!! Laat het me weten!!

Natuurlijk is het ook voor al mijn vrienden en volgers…. 🙂 Geniet ervan en laat me weten of je het lekker vond!

 

2 reacties

Laat een reactie achter op Elise Reactie annuleren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.