Kelpnoodles met zoet-pittige saus

Print Friendly, PDF & Email

Benodigdheden:

1 pakje kelpnoodles
1/4 chinese kool
1 wortel
1/2 bosje koriander
1 citroen

4 eetlepels amandelboter
1/4 cup gezuiverd water
3 eetlepels kokosolie
1-2 jalapeƱo pepers (of andere hete groene pepers. Kijk wel uit en maak het niet te heet)
1 eetlepel Agave siroop
1 eetlepel Nama Shoyu
1/2 eetlepel gemalen gember
2 theelepels sesamolie
1 theelepell appelcider azijn

Doe de kelpnoodles in een bak met wat water en citroensap (minstens 30 minuten). Dit is om de kelpnoodles zacht te maken. Snij ondertussen de chinese kool heel fijn en rasp de wortel op een grove rasp. Hak de koriander fijn.

Voor de saus doe je alle ingredienten in de blender en blend tot een dikke saus (iets dunner dan pindakaas). Proef! Voeg zout toe indien nodig.

Spoel de kelpnoodles af met water en laat het uitlekken. Als ze goed zijn uitgelekt in een kom doen en de saus eroverheen schenken. Meng lekker met je handen zodat alles goed is bedekt. Daarna knip je met een schaar de noodles wat kleinen en meng je de groenten met de helft van de koriander erdoorheen.

Serveer op een bordje waarop je een bedje van sla of rucola hebt gedaan. Serveer niet teveel want het is machtig. Strooi de rest van de korianderblaadjes eroverheen! Mijn kleinzoon zei: “Het smaakt alsof je in een restaurant eet!” Welk groter compliment kan hij maken……

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.