Kelpnoodles met groenten en saus

Print Friendly, PDF & Email

Benodigdheden:

1 pak kelpnoodles
1 wortel
1 handvol gesneden chinese kool
verse koriander
1 limoen
Voor de saus:
4-5 eetlepels amandelboter
1/4 cup gezuiverd water
3 eetlepels kokosolie
1-2 hete jalapeno pepers of andere hete pepers
1 eetlepel agave siroop
1 eetlepel Nama shoyu
1/2 eetlepel gemalen gember
2 theelepels sesamolie
1 theelepel appel cider azijn

 

Week de kelpnoodles in water met azijn voor zo’n 30 minuten. Spoel daarna af. Rasp de wortel en meng met de gesneden kool. Mix met de kelpnoodles.
Maak de saus door alle ingredienten in de blender te mixen tot een dikke saus. Proef en voeg nog wat ingredienten toe als je vindt dat je er voor je eigen smaak meer in moet doen. Schep een paar lepels van de saus bij de kelpnoodles en meng goed doorelkaar.
Verdeel de kelpnoodles op de borden. Schep nog een lepel saus er boven op, strooi wat fijngesneden korianderblad erover heen en serveer met een partje limoen

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.