Green Queencracker

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2803Green Queencracker…..echt deze cracker is de naam Queen waard. De koningin onder de crackers. Een crunchy bite met pure groene gezondheid en lekker……! Wauw! Echt super lekker. Ik kwam het basisrecept tegen op het internet, probeerde het uit met mijn eigen toevoegingen. Mijn dank hiervoor gaat uit naar Amy Sue die vaak hele lekkere recepten heeft die me inspireren. Ik maak het dan tot mijn eigen recept door wat toe te voegen, weg te laten of het helemaal een andere draai te geven. Ik hoop dat jullie dat ook doen met mijn recepten. Maar goed…genoeg gekletst. Jullie willen het recept!

Ingrediënten:

  • 170 g geraspte kokos
  • 2 eetlepels blonde lijnzaad vers gemalen tot poeder. Doe dit altijd zelf!
  • 1 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1  theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel Himalaya zout
  • 1/2 theelepel spirulina
  • 1/2 theelepel curcumapoeder
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 3 stelen bleekselderie in stukjes
  • 1/2 kop platte peterselie
  • 1/2 kop verse koriander. duw zoveel mogelijk in die kop! Lekker.
  • 20 gr verse geschilde gember
  • 2 eetlepels Apple cider vinegar
  • 3/4 kop water
  • 2 eetlepels blonde lijnzaad heel die je in een beetje water een half uurtje laat weken

Bereiding:

Doe de kokos, gemalen lijnzaad, komijn, gemalen koriander, zout, spirylina, curcuma en zwarte peper in de keukenmachine en meng het kort door elkaar.

Voeg de bleekselderie, peterselie, verse koriander, gember, apple cider vinegar, water en geweekte lijnzaad toe en mix het allemaal tot je een lekkere brei krijgt. Proef even of het naar je smaak is en voeg eventueel nog wat zout of peper toe!

Spreid de brei uit over je non-stick sheet van je dehydrator , niet te dun anders breekt het te gemakkelijk.

Snij de vorm die je je crackers wilt geven. Ik heb een vierkante metalen vorm gebruikt die ik ook gebruik om mijn quinoa e.a. graanproducten een leuke vorm te geven op mijn bord. Dat eet lekker! Je hebt ze ook in een ronde vorm.

vormen

 

 

 

 

Zet je dehydrator eerst op 60C voor 1 uurtje (vergeet niet je keukenwekker te gebruiken) en daarna zet je hem lager op 40C. Dat ene uurtje op 60C zorgt voor een hard korstje en doodt de enzymen niet (onderzoeken hebben dat aangetoond. Zou je het langer op 60C laten dan sterven je enzymen een langzame dood en dat is zielig). Ik heb ze een hele nacht en een halve dag gedroogd

IMG_2805Ze zijn echt super lekker! Probeer het gewoon uit. Doe ze daarna in een luchtdichte doos. Mochten ze toch weer wat zachter worden, doe ze gewoon weer een paar uurtjes in je dehydrator. Maar geloof me….voor je het weet zijn ze op!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.