Broccoli met rijst

Print Friendly, PDF & Email

Benodigdheden:

1 pastinaak
250 gr Broccoliroosjes
50 gr babymaiskolfjes (verse/bevroren maiskorrels)
2 lenteuitjes fijn gesneden
1 theelepel ciroensap
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tamari (of  nama shoyu)

Doe de broccoliroosjes in een schaal samen met de mais, lenteui, citroensap, olijfolie en de tamari en masseer met je handen tot je voelt dat de broccoli zachter aanvoelt. Dan met rust laten, de rijst en de saus maken.

Rijst:
2 pastinaken
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels macademianoten
1 eetlepels lichte miso
2 theelepels sesamolie
zout naar smaak

Snij de pastinaken in grove stukken en maal alle ingredienten tot je een korrelig (op rijst lijkend) geheel hebt.

Saus:
1/4 Tahin (sesampasta)
1 theelepel citroensap
1 medjouldadel
1 theelepel appelcider azijn
1 theelepel tamari
1/4 cup water
1/4 teentje knoflook
1/2 groene peper
1 theelepel gerookte paprika
2 cm verse gember
zout naar smaak

Meng met je handen (goed masseren) de saus met de broccoli en serveer met de rijst! Eet smakelijk!

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.