BerryBreeze

Print Friendly, PDF & Email

Elke zaterdagochtend ga ik naar de biologische markt in Amsterdam. De alom befaamde Noordermarkt. Elke keer weer loop ik als een kind in een snoepwinkel. Zoveel, zoveel heerlijkheden. De groentestalletjes beladen met allerlei biologische groenten die fris en vers me toelonken: “koop mij, koop mij”. De heerlijke Italiaanse zwarte kool, de bloedrode tomaten, de verschillende soorten sla, de avocado’s, de oranje wortelen, courgettes, komkommers, de witte bloemkool en heldergroene broccoli. Wat te denken van de verschillende kleuren paprika’s? En de bessen…… blauwe bessen, kruisbessen, rode bessen, zwarte bessen, aardbeien……..! En dit alles BIOLOGISCH! Geen gif gebruikt om deze verukkelijkheden de grond uit te stampen.
Terwijl ik op de markt rondloopt spelen er in mijn hoofd allerlei creatieve processen af. Allerlei ideeën voor nieuwe rawfoodrecepten. Ik kom altijd met teveel thuis. Is dat herkenbaar?
Thuis probeer ik plek te vinden in mijn ijskasten. Ja, ijskasten…. ik heb een extra ijskast gekocht om mijn groenten elke week in op te bergen. Mijn tafelmodel was te klein voor me. Natuurlijk krijg ik de groenten niet in een week op. En met lede ogen moet ik aanzien dat de sla langzaam maar zeker slap wordt en zijn stevige versheid verliest. Niet zo snel als de sla van de super, maar toch…. Die inspirerende versheid neemt af. Bij de bessen zie ik ook hoe er steeds meer bessen zacht worden en een schimmel zich gaat vormen. Een schimmel die zich schijnt voort te zetten op de andere vruchten en groenten. De broccoli wordt wat veerkrachtig. Ik kan hem heen en weer buigen, wat natuurlijk niet de bedoeling is bij een broccoli. En dan het weggooien van de oneetbare groenten…..Mijn hart huilt! Wat zonde, wat zonde toch! Neem mezelf voor deze week niet zoveel te kopen, maar aangekomen op de Noordermarkt gebeurt het weer zoals al die vorige keren. De groenten en het fruit verlokken mij! Maar er is een oplossing gekomen…….! Via Kevin Gianni in contact gekomen met de BerryBreeze.

Bekijk even deze video’s:

http://www.youtube.com/watch?v=e6507R66ndo

http://www.youtube.com/watch?v=vvJTQ9UguV8

http://www.youtube.com/watch?v=uv5cQt-D6Y4

Een klein apparaatje dat op batterijen loopt en je ijskast schoon en fris houdt. De schimmels en andere kwaadaardige organismen doodt en de groenten  fris en vers houdt. Er worden nu geen groenten en fruit meer weggegooid door mij! En omdat alles zo vers blijft hoef ik niet meer elke week zoveel groenten te kopen.

Deze BerryBreeze is in Nederland alleen te koop via De 3e Ruimte (http://www.de3eruimte.nl/welness-producten tlf 06 15 115 713)

Eén reactie

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.